Bu tarif bayat ekmekleri değerlendirmek ve lezzetli bir tatlı yapmak için harika bir yolu. İstediğiniz meyve veya sosları ekleyerek tarifi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Bayat Ekmekten Pasta Nasıl Yapılır?
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı bayat ekmekten yapılmış galeta unu
- Yaklaşık 1 su bardağı süt
Arası için:
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- Yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 2. 5 paket Hindistan cevizi (125 gr)
Üzeri için:
- Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
Yapımı
- Bayat ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin veya rondoda çekerek ekmek kırıntıları elde edin.
- Bir tencerede sütü ısıtın, içine kakao, toz şeker, vanilya ve tereyağını ekleyin. Karışımı kısık ateşte karıştırarak ısınınca kadar ısıtın.
- Karışıma ev yapımı ekmek kırıntılarını ekleyip sosa iyice yedirin.
- Pişirilen karışımı ocaktan alın ve bir süre soğumasını bekleyin.
- Ara kreması için bir paket soğuk kremayı pudra şekeriyle katı kıvam alana, hacimli olana kadar mikserle çırpın.
- İçerisine hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
- Kremanızın kıvamına göre eklediğiniz hindistan cevizi oranı değişebilir.
- Hazırladığınız karışımı bayat ekmekle hazırladığınız karışımın üzerine eşit şekilde yayın.
- Streç folyodan faydalanarak rulo şeklinde sarın.
- Folyoyla iyice kapatıp buzdolabına kaldırın.
- Soğuyup dinlendikten sonra benmari usulü erittiğiniz çikolatayla üzerini kaplayın.