Kredi çekmek isteyen emekli dikkat: Maaşınıza el konulabilir!

Ankara’da, kredi alamayan memur, emekli ve kamu görevlilerini hedef alan dolandırıcılar, “Kredi çıkarılır” ilanlarıyla tam 99 kişiyi kandırarak yüksek faiz uyguladı. Dolandırıcıların verdikleri senet ve faturaları imzalayan mağdurların maaşlarına haciz konuldu. İşte olayın detayları…

Dolandırıcılar, kredi verme vaadiyle özellikle memur, emekli ve kamu görevlilerini tuzağa düşürdü. Mağdurları borçlandırdıktan sonra icraya vererek tefecilik yöntemiyle dolandırdılar. Bazı mağdurların maaşlarına el koydular.

MAĞDURLAR CİMER’E BAŞVURDU

Sabah gazetesinin haberine göre, mağdur Kamil K.Ö., CİMER’e yaptığı başvuruda Ünal K.’dan aylık yüzde 20 faizle 18 bin lira aldığını, boş senet imzalamasının istendiğini ve zor durumda olduğu için bunu kabul ettiğini anlattı. Kamil K.Ö., 37 bin lira ödemesine rağmen senedinin geri verilmediğini, borcunun bitmediği belirtilerek tehdit edildiğini ve senedinin üzerine 90 bin TL yazılarak Ankara 8. İcra Dairesi’nde icraya verildiğini ifade etti.

İNTERNET SİTESİ DE KULLANDILAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, 7 şüphelinin ilanlar bastırarak otobüs

954 YIL HAPİS İSTEMİ

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, ‘tefecilik’ suçundan Altan P. ve İbrahim M.’nin 30 yıla, Tahsin Yasin K.’nın 120, Bahri G.’nin 930, Ünal K.’nın 954, Cansu A.’nın 54 yıla kadar, Şerife K.’nın ise 234 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, şüphelilerin 99 mağdurdan toplamda 5 milyon lira haksız kazanç sağladıkları belirtildi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir